Posts

Posts uit september, 2015 tonen

Bol.com

BoekenBoeken

Schol-zalm rolletjes met tomaten-garnalen roomsaus

Afbeelding
Wat tegenwoordig heel erg in is zijn foodmarkets. Je wordt echt mee doodgegooid als het ware. Nu opende hier vlakbij het winkelcentrum opnieuw vanwege een grondige verbouwing en ja het was dan ook gelijk tijd voor een foodmarket met een aantal foodtrucks. John had een vrije dag te gelijk met mij en zo gingen wij gezellig even er langs om ook gelijk een paar boodschappen voor het eten te halen.  Er was een kraampje wat Pulled pork verkocht en dit was eindelijk de echte waar we een aantal weken terug nog een slap aftreksel hadden wat meer op kleine stukjes shoarma leek in een te natte pulled pork. Dit was echt gegaard en los getrokken varkensvlees met een heerlijke saus en wat sla. Dat gaat zeker binnenkort bij ons gemaakt worden. Dan stond er nog een kraampje met hotdogs. Ik mocht kiezen en koos voor een Spanish style met aïoli en gebakken uitjes. Lekker broodje, maar van mij mocht het worstje iets dikker zijn. Daarna gingen we verder naar Stphan's Olie waar John de hamburger moch

Amandeltaart met Aardbeienmousse

Afbeelding
Mmmmmmmmmmmmmm het was weer eens tijd voor een recept. Taart daar maak ik altijd tijd voor vrij Mijn ouders vierden hun verjaardagen en ik bakte deze heerlijke aardbeientaart. Hij is gevuld met een heerlijke aardbeienmousse en wat in plakjes gesneden aardbeien. Ik had wat ruzie in de keuken van mijn ouders en hierdoor bleef de bodem wat plakken, daardoor ook geen foto van een punt, want in punten snijden werd erg moeilijk ;-) Amandeltaart met Aardbeienmousse Mousse: 250 ml gepureerde aardbeien 75 gram suiker 1 hollandse eetlepel bloem 2 eidooiers 250 ml slagroom aardbeien in plakjes ter garnering Deeg: 250 gram bloem 30 gram amandelmeel 125 gram boter 90 gram poedersuiker 1ei snuf zout Meng de bloem, suiker en amandelmeel voor het deeg. Snij de koude boter in blokjes en meng deze door het bloemmengsel tot het op nat zand lijkt. Meng nu het ei erdoor. Is het deeg net iets te droog maak dan je handen nat met water en kneed het deeg door. Laat minstens 30 minuten rusten