Posts

Posts uit februari, 2014 tonen

Bol.com

BoekenBoeken

Wat aten we deze week (15 t/m 21 februari)

Zaterdag kwam er weer een streekbox en er zaten de ingrediënten en het recept voor biersoep met mosselen bij. Dit klonk heerlijk, maar naar onze smaak te bitter. Na een kommetje had ik er genoeg van. Ik had nog zelf bladerdeeg gemaakt en hier had ik worstenbroodjes van gemaakt. Zondag heb ik de hele dag brood gebakken en hierna maakte ik een quiche met boerenkool . Meerdere recepten hiervoor gevonden en uiteindelijk heb ik zelf een beetje iets gedaan. Heerlijk was het. Tussen het brood bakken en de quiche met boerenkool van gisteren had ik ook nog lamsstoofpot in de oven gegaard en dat aten we vandaag met rijst en gekaramelliseerde sjalotjes. Dat smaakte erg goed. Dinsdag was zo als de hele tijd weer een drukke dag op het werk. Wij aten weer eens pasta met chinese kool, paprikasaus en grote garnalen . Wat is dat toch lekker. Woensdag mocht John kiezen en het werden spruitjes met vis uit de oven . Hij mocht het zelf klaar maken en het was lekker. Donderdag werd het simpel eten

Quiche met boerenkool

Afbeelding
Ik kwam op verschillende blogs recepten met boerenkool quiche tegen en dat inspireerde mij. Ik ben geen fan van boerenkool, maar de quiche heeft mij verrast. Ik heb een combinatie gemaakt van wat boerenkooltaart recepten die ik tegen kwam. Quiche met boerenkool deeg: 250 gram bloem 150 gram koude boter 5 gram zout 50 gram koud water vulling: 250 gram boerenkool 1 kleine ui, gensipperd een kleine rookworst, in stukjes 2 eieren 2 eidooiers 200 gram room een theelepel mosterd olijfolie peper en zout Meng de bloem, zout en boter tot je een kruimelig deeg krijgt. Meng het water erdoor tot zich een bal vormt. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette gekartelde vorm van 25 cm. Knip een rondje uit een vel bakpapier en leg dit op het deeg en doe hier een blindbak vulling in. Bak het deeg 20 minuten. Haal dan het bakpapier met de vulling eruit en bak hem eventueel nog in ongeveer 8 minuten droog.

Foodblogswap: Zalige, maar dan ook echt zalige zuurkoolschotel

Afbeelding
Deze maand was het weer tijd voor de foodblogswap en ik mocht van  www.4pure.nl  koken. Wat een keuze van allemaal heerlijke dingen, dus de keuze was reuze. Ik wou het winters houden en dat is goed gelukt. Een kleine aanpassing, want ik heb de aardappels in water gekookt. Niet omdat mij het niet lekker leek in kippenbouillon, maar omdat ik aardappels bij de boer heb gehaald die zo al superlekker zijn en ik het zonde vond mijn zelfgetrokken bouillon hiervoor te gebruiken. Het resultaat was heerlijk. Zelfs John vond het heerlijk en die houdt niet zo van zuurkool. Als je het gehakt zonder alles proeft denk je "poeh wel wat zoet", maar als alles klaar is en het op je bord ligt en je een hap van alles te gelijk neemt is het een ware smaaksensatie. Dit recept gaan we vaker maken. Zalige, maar dan ook echt zalige zuurkoolschotel (2 personen) 600 gram kruimige aardappels 50 melk 1 eetlepel boter snufje nootmuskaat 65 gram spekjes 25 ml slagroom 250 gram rundergehakt 1 klei

Ratatouille met Dorade

Afbeelding
Bij de visafslag hadden ze dorade liggen en Judith kon zich niet inhouden en dacht dat visje daar gaan we wat moois mee maken. Wat geen idee, maar dat zou wel loslopen. In mijn hoofd stond iets met ratatouille gepland en ik dacht dat dat wel bij dorade zou passen.  Thuis zocht ik op recepten voor dorade en wat kwam ik tegen allemaal recepten met een soort ratatouille, dus goed gegokt. De dorade wordt al het ware in de oven bovenop de ratatouille gegaard en wordt echt om naar binnen te slobberen zo lekker. Ratatouille met Dorade(2 personen) 1 grote dorade of 2 kleine ½ aubergine ½ courgette 1 paprika 1 ui, gesnipperd 3 romatomaten een teentje look, gesnipperd tijm olijfolie Verwarm de oven op 180 graden. Fruit in wat olie de ui en de look aan. Snij de aubergine in blokjes van een halve cm en voeg deze aan de ui toe en laat zachtjes meebakken. Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook toe en laat even meebakken. Snij de courgette in blokjes en laat deze ook meestoven. O

Weekmenu week 6 (2014)

Afbeelding
Deze week begon zaterdag met de boodschappen zoals iedere week. Alleen gingen we deze ochtend naar de visafslag voor heerlijke verse vis. Er was vreselijk veel te kiezen. Het werd grietfilet en een dorade. En nog wat visafval om visfumet te maken Daarna door naar de slager, ook heerlijke vleeswaren gehaald. Al het vlees voor de hele week op een pakje spekjes na was al in huis. Onderweg kwamen we langs een boer die een kleine winkel ernaast had met veel groenten. Hier allemaal verse groenten gehaald. Zaterdag aten we vis in gele curry en ik maakte kippenbouillon en visfumet. Alles smaakt heerlijk. Zondag maakte ik een heerlijke runderfond ook voor in de vriezer, dus die vriezer heeft een lade vol met kippenbouillon en visfumet en een la met runderfond. Verder maakte ik 's avonds Dorade met ratatouille . De dorade was perfect gegaard en heerlijk. De ratatouille paste er perfect bij. Maandag stond er een recept van Jeroen op het programma. Quiche met rode ui, tijm en geitenkaa

weekmenu week 5 2014

Zaterdag aten we bij John zijn ouders i.v.m. de verjaardag van mijn schoonmoeder. Zondag aten we pompoensoep met stokbrood met salami, kruidenboter en een lekker kaasje. Mmmm lekker. Maandag maakten we bietjes met appel, aardappelpuree en een schouderkarbonade. Simpel, maar lekker. Dinsdag: risotto met pastinaak en andijvie. Een verrassende ontdekking door een recept van Jeroen. Recpt gaat volgen. Heb het origineel wel wat aangepast. Woensdag: witlof ham en kaas . Ouderwets heerlijk. Donderdag: hete bliksem met klapstuk. Heerlijk recept van de streekbox. Vrijdag: lasagne. Saus kwam uit de vriezer en dus was het bechamel maken en de schaal vullen.

weekmenu week 4 2014

Afbeelding
Zaterdag aten we zuurkool met zalm van Jeroen. Heerlijk! Aparte maar heerlijke combinatie. Zondag werden het minihamburgers. Maandag andijvie met een gehaktbal a la de librije Dinsdag gingen we heerlijk uit eten bij Humphrey's. Ik had vooraf boerenpaté, als hoofd gebakken kabeljauw met zalmrisotto en kreeftensaus en als toetje tiramisu. Woensdag aten we stoofvlees met spruitjes. Donderdag maakten we Osso Bucco Vrijdag at ik bij mijn ouders en bakte ik ook nog 3 taarten voor mijn neefje zijn verjaardag. Verder kwam op zaterdag weer de streekbox binnen en ik had ook een fruitbox meebesteld. Zoals jullie zien genoeg fruit voor een paar dagen. Ik zie al een perentaart voor me.