Quiche met zalm, ricotta en spinazie
Quiche met zalm, ricotta en spinazie
Deeg:
250 gram bloem
150 gram koude boter in kleine blokjes
5 gram zout
50 gram water
Vulling:
175 gram verse zalm
100 gram gerookte zalm
300 gram spinazie
15 gram dille
2 eieren
1 citroen
125 gram ricotta
200 gram creme fraiche
Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden.
Vet de vorm in met wat boter. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Het overhangende deeg gewoon laten hangen. Dit snij je weg voor de vulling erin gaat. Knip een stuk bakpapier op maat zodat het wel iets oversteekt en leg dit op je deeg. Doe hier een blindbakvulling in bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen of linzen. Zet de vorm 20 minuten in de oven. Haal dan het bakpapier en de blindbakvulling eruit. Doe de vulling terug in een bewaarpot en je kan hem eeuwig blijven gebruiken.
Zet de vorm terug in de oven en bak hem nog 8 minuten.
Tijdens het bakken van je deeg kun je ondertussen de vulling klaar maken.
Slink de spinazie in een pan. Laat goed uitlekken en druk ook nog even goed uit met een lepel. Snij het hierna kleiner en doe het in een kom. Snij de dille ook fijn en voeg toe aan de spinazie. Snij de zalm in blokjes en gerookte zalm in reepjes en meng met de rest van de ingrediënten in de kom van de spinazie. Snij het overtollige deeg weg en schenk de vulling erin. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Reacties