Bol.com

BoekenBoeken

Quiche met spitskool en spekjes





Deeg:
250 gram bloem
150 gram koude boter in kleine blokjes
5 gram zout
50 gram koud water

Vulling:
100 gram gerookte spekblokjes
1 ui
200 gram spitskool
3 eieren
100 ml room

Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken.
Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 2000 graden boven en onderwarmte.
Maak ondertussen de vulling. Snipper een ui en snij de spitskool in dunne reepjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de spitskool toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Meng de room met de eieren en peper en zout en wat noosmuskaat.
Vet een muffintray in (ik heb er een met 12 gaten, maar als je er een met 6 hebt, zul je in 2 keer moeten bakken. Je kan hem ook in een grote vorm doen dan zou ik wel het deeg blind voorbakken zie bijvoorbeeld deze quiche)
Voor de grote van muffins. Steek 12 rondjes die in de muffinvormpjes passen uit het deeg. Doe het deeg in de vormpjes en druk netjes aan. Schep de spitskool erin en schenk het eiermengsel erin. Verdeel de spekjes. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Haal ze uit de vorm en laat iets afkoelen.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)