Bol.com

BoekenBoeken

Wokschotel met noodles, varkensreepjes en chinese kool

Met dat warme weer heb ik altijd moeite om eten te verzinnen. Het moet iets zijn waarvoor ik niet langer dan een half uur bij het gasfornuis te staan en dat is eigenlijk al te lang. Verder ben ik niet zo'n goede eter met warm weer en ja daardoor waren er weinig nieuwe recepten de laatste weken. Maar nu het iets koeler is komt daar weer een lekker recept. Niet te moeilijk, maar heerlijk. 
Je maakt de woksaus zelf en met de juiste ingrediënten in huis is dat zo gedaan. Als je het snijwerk klaar hebt staat het hele recept binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Wokschotel met noodles, varkensreepjes en chinese kool
150 gram eiernoedels
250 gram schnitzel
2 eieren
1 teen knoflook
20 gram gember
kleine sjalot
½ rode peper, maar kan ook een hele
50 gram taugé
arachideolie
½ chinese kool

voor de saus:
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel vissaus
sap halve limoen

Meng alle ingrediënten voor de saus en zet klaar.
Snipper de rode peper en de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de schnitzel, sjalot en chinese kool in repen.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af. Spoel ze af met wat koud water.
Verhit olie in een wok en bak hierin de schnitzel kort rondom. Schep uit de pan op een bord en zet aan de kant. Doe nu de sjalot, rode peper, knoflook en gember in de wok en bak kort. Voeg de chinese kool en sjalot toe en bak dit ook mee. Voeg dan het varkensvl
ees weer toe en roer goed door elkaar.
Bak de twee eieren ondertussen in een koekenpan met wat boter of olie.
Doe de woksaus in de wok en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en voeg de noedels toe.
Serveer het met een gebakken ei erop.

bron: Dagelijkse kost

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)