Bol.com

BoekenBoeken

Tweekleurige madeleines

Ik zie de laatste tijd veel madeleines langs komen en ook met nutella. Nu kwam ik daardoor op het idee om met vanille en chocoladebeslag aan de gang te gaan en ook nog chocoladestukjes. Het eindresultaat is heerlijk.

Tweekleurige madeleines
180 gram boter
een vanillestokje
4 eieren
150 gram suiker
20 gram bruine basterdsuiker
20 gram honing
5 gram bakpoeder
180 gram bloem
1 mespunt zout
een grote eetlepel cacaopoeder
2 handenvol chocolade stukjes of druppels

Doe de boter in een pan en laat hem lichtbruin worden tot je een hazelnootgeur ruikt. Zet de pan af en laat de boter iets afkoelen.
Meng alle ingrediënten op de cacao en chocolade na met de hand met een garde. Voeg als laatste de boter toe.
Doe de helft van het beslag over in een andere kom meng de cacaco en chocolade hierdoor.
Pak de madeleinevorm of muffinvorm en vet deze in. Doe in ieder vormpje een schepje gewoon deeg en hierop een schepje chocolade deeg. Ik heb erin totaal 34 kunnen maken waarvan twee niet tweekleurig.
Bak ze 10 minuten bij 190 graden bij boven en onderwarmte. Iets warm zijn ze het lekkerst, dus hou je niet te lang in.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)