Bol.com

BoekenBoeken

Rum-Rozijnen tulband

Met één cake gingen John zijn collega's het niet redden. Dus bakte ik ook nog een tulband.
De laatste tijd deed John ieder uitgeschraapt vanillestokje in een fles met rum en in die rum heb ik de rozijnen geweekt.

Rum-Rozijnen tulband
200 gram rozijnen
rum
300 gram roomboter
300 gram basterdsuiker
6 eieren
300 gram patentbloem
1½ theelepel bakpoeder

Verwarm de oven op 175 graden.
Zet de krenten 24 uur van te voren onder met rum en laat ze weken. Laat ze uitlekken ongeveer een uur of 4 van te voren.
Klop de boter met de suiker smeuïg. Meng het bakpoeder door de bloem. Doe de helft van de bloem en eieren bij het botermengsel en meng snel door tot het opgenomen is. Voeg nu de rest toe en klop weer snel tot het opgenomen is. Vet de tulbandvorm goed in en bestrooi met paneermeel.
Meng met een spatel de krenten door het deeg en verdeel het over de vorm. Zet de vorm 60 minuten in de oven tot hij gaar is.
Laat afkoelen en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)