Bol.com

BoekenBoeken

Limoenroom en aardbeitjes op een krokante bodem

Tijd weer eens voor een dessert recept. Het is een tijdje terug en we hebben de laatste tijd heel weinig toetjes gegeten, maar vandaag hebben we dit heerlijke toetje gegeten. Het is vrij makkelijk te maken. Helaas moet je veel limoenroom maken, omdat een half ei en een halve eidooier toch moeilijk af te wegen zijn. Het is niet het makkelijkste toetje, maar wel ontzettend lekker.
Het recept komt van dagelijkse kost en vrij snel in elkaar te draaien.

Limoenroom en aardbeitjes op een krokante bodem
limoenroom
100 ml limoensap
100 gram poedersuiker
50 gram boter
1 ei
1 eigeel
30 gram vanillesuiker
250 ml slagroom
krokante bodem
100 gram boter
50 gram suiker
150 gram bloem
50 gram amandelmeel
rasp van een halve limoen
aardbeitjes
250 gram aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
chocolade

Zet de oven op 180 graden.
Doe het limoensap, poedersuiker en boter in een steelpan en laat de boter smelten. Als de boter gesmolten is voeg je het ei en eigeel toe en klopt het even goed los. Dan blijf je goed roeren en zet het vuur iets hoger tot je creme gaat binden. Blijf goed kloppen. Schenk het in een schaal en laat afkoelen.
Meng alle ingredienten voor de bodem tot een deeg en rol het uit. Leg het op een bakplaat en bak 18 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven steek rondjes uit. Het overgebleven deeg is heerlijk om te snoepen.
Zet de bodem weer terug in de oven en zet de oven uit. Na ongeveer 20 - 40 minuten is het heerlijk krokant.
Klop de slagroom halfstijf  met de vanillesuiker en meng de limoencreme erdoor.
Meng de aardbeitjes met de poedersuiker en laat kort staan.
Leg een bodem op een bord. Doe hier een flinke dot limoenroom op, doe hier wat aardbeitjes op en schaaf er wat chocolade over.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)