Bol.com

BoekenBoeken

Zeewolf op provencaalse wijze met rijst

John die had zeewolf meegebracht van de viswinkel en ik heb daar dit lekkere recept meegemaakt. Lekker zomers op een warme dag. Ik denk dat pasta er ook goed bij zou passen.

Zeewolf op provencaalse wijze met rijst
350 gram zeewolffilet
1 rode paprika geschild en in reepjes
1 aubergine geschild en in reepjes
1 courgette in reepjes
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 blaadje laurier
1 dl pasata
125 ml visfond
1 ui in halve ringen
1 teentje knoflook fijngehakt
peper en zout
olijfolie

Verhit in een brede pan wat olijfolie en bak hierin de ui en knoflook aan tot het zacht wordt. Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en laat kort meestoven. Voeg de passata en visfond toe en laat alles zachtjes stoven. Voeg ondertussen het laurierblaadje en de tijm toe en laat dit nog een kwartiertje zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de vis in de saus en schep de saus er een beetje over. Wij hadden 2 filets en die heb ik heel gelaten, maar je kan hem ook in reepjes snijden. Laat zachtjes nog 5 minuten stoven en kook ondertussen de rijst of pasta.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)