Rode vruchten met whiskyroom
Dit recept vond ik in Magnifico van Gino d'acampo. Het leek me erg lekker en met ons luxe 3-gangendiner heb ik het op tafel getoverd. Je wordt er wel wat dronken van, maar het is zeer lekker en makkelijk.
Rode vruchten met whiskyroom
125 gram aardbeien
125 gram bramen (volgens recept frambozen, maar die waren er niet.)
175 ml slagroom
1½ eetlepel whisky
2 eetlepels in plakjes gesneden amandelen (geschaafde amandelen waren op)
1 eetlepel havervlokken grof doorgehakt (het recept vroeg hier om grof havermeel)
1 eetlepel vloeibare honing
Rooster de amandelen en havervlokken in een pan tot goudbruin. Maak de vruchten schoon en vermeng ze in een kom met 1 eetlepel whisky.
Klop de slagroom met de halve eetlepel whisky en de honing stijf. Spatel er de helft van het haver-amandelmengsel door. Doe de room in een spuitzak.
Vul 2 wijnglazen om en om met de vruchten en de room en eindig met de room. Strooi hier de rest van het amandel-havermengsel over en zet 2 uur in de koelkast.
Eet smakelijk!
Rode vruchten met whiskyroom
125 gram aardbeien
125 gram bramen (volgens recept frambozen, maar die waren er niet.)
175 ml slagroom
1½ eetlepel whisky
2 eetlepels in plakjes gesneden amandelen (geschaafde amandelen waren op)
1 eetlepel havervlokken grof doorgehakt (het recept vroeg hier om grof havermeel)
1 eetlepel vloeibare honing
Rooster de amandelen en havervlokken in een pan tot goudbruin. Maak de vruchten schoon en vermeng ze in een kom met 1 eetlepel whisky.
Klop de slagroom met de halve eetlepel whisky en de honing stijf. Spatel er de helft van het haver-amandelmengsel door. Doe de room in een spuitzak.
Vul 2 wijnglazen om en om met de vruchten en de room en eindig met de room. Strooi hier de rest van het amandel-havermengsel over en zet 2 uur in de koelkast.
Eet smakelijk!
Reacties