Bol.com

BoekenBoeken

Abrikozentaart

Mijn moeder is gek op abrikozentaart. Ik niet, maar ik wou haar voor haar verjaardag wel verwennen met een abrikozentaartje. Ik kon niet echt iets op het internet vinden, dus heb maar wat gedaan en het resultaat was verrukkelijk.

Abrikozentaart
Voor het deeg:
250 gram bloem
125 gram boter
90 gram suiker
2 eidooiers
evt. vanillestokje

Voor de vulling:
10 abrikozen gehalveerd en ontpit
2 eetlepels abrikozenjam

Taartvorm van 18 cm

Klop de boter luchtig met de suiker. Klop de eidooiers erdoorheen. Klop de bloem erdoor tot zich een bal vormt. Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette vorm met het deeg. Leg hierop de gehalveerde abrikozen. Verdeel de jam erover. Rol de rest van het deeg nog een keer uit en maak een deksel voor op de taart.
Bak de taart ongeveer 45 minuten.
Eet smakelijk!
Wij hebben een puntje nog wat warm gegeten en dat was heerlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)