Bol.com

BoekenBoeken

Vegetarische curry met bloemkool en erwtjes

Af en toe krijg ik vegetarische eters en zo ook deze keer. Nu vindt ik het altijd een leuke uitdaging. Ik maakte deze heerlijke vegetarische curry met bloemkool en erwtjes.

Vegetarische curry met bloemkool en erwtjes
½ bloemkool of een kleine bloemkool in kleine roosjes
een blik gepelde tomaten
een blik kokosmelk
een theelepel mosterdzaadjes
een theelepel garam masala
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel gemberpoeder of een theelepel vers geraspte gember
½ theelepel gemalen kardamon
½ theelepel zoet paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel grof zout
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 ui in dunne halve ringen
½ theelepel chilivlokken
arachideolie of olijfolie
1 cup doperwtjes

Verwarm de olie in een braadpan en doe alle specerijen hierin en laat ze zachtjes bakken. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze bakken tot ze zacht zijn. Voeg dan de bloemkool toe en laat deze kort meebakken. Voeg de tomaten en kokosmelk toe en laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Tot de saus is ingekookt. Voeg de erwtjes toe en laat ze ook warm worden.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)