Bol.com

BoekenBoeken

Vistaart

Deze vistaart is heerlijk. Naar recept van Jamie Oliver.

Vistaart
300 gram kabeljauw in repen
1 kleine wortel in vieren gesneden en hierna in dunne plakjes
1 ui fijngesnipperd
½ theelepel mosterdpoeder
150 ml slagroom
een flinke handvol geraspte oude kaas
2 handenvol spinazie
2 eieren
3 flinke aardappels, geschild en in kleine blokjes
sap van een halve citroen
boter

Verwarm de oven voor op 230 graden celsius.
Doe de aardappels in een pan met kokend water. Voeg na 2 minuten de eieren toe en laat dit alle nog 8 minuten koken. Hang een zeef boven de pan met kokend water en laat hier de spinazie in slinken. Als de spinazie geslonken is moet je hem goed uitdrukken. Giet de aardappels met eieren af en pel de eieren en snij ze in vieren.
Bak in wat boter de uit en wortel. Voeg de slagroom toe en laat dit aan de kook komen. Haal de pan het vuur en meng er het mosterdpoeder, kaas en sap van een halve citroen door. Verdeel de vis, spinazie, eieren en saus over een ovenschaal. Maak puree van de aardappels met een klein beetje olijfolie en verdeel dit over het mengsel in de ovenschaal.
Doe het in de voorverwarmde oven en bak het in 25-30 minuten af
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)