Posts

Posts uit februari, 2012 tonen

Bol.com

BoekenBoeken

Week 8 (20 t/m 26 februari)

Afbeelding
Deze week was een erg druk weekje, daarom was het menu ook nog niet langs gekomen. In de tas bevond zich Chinese groenten, Groene kool, Radijs, Rode kool, Tuinkers, Zoete Bataat en over van vorige week was er witlof Maandag heb ik voor het eerst polenta uit geprobeerd met dit recept Italiaanse polenta met een gevulde kipfilet , dit beviel erg goed en is voor herhaling vatbaar. Dinsdag was een makkelijk dage met Witlof uit de oven met ham en kaas en gebakken aardappeltjes Woensdag was ook niet veel moeilijke met een chinese roerbak met runderreepjes Donderdag weer een recept van Rudolf,  zuurkool gestoofd in bier met rookworst, casselerrib enzuurkoolspek  Vrijdag had ik een etentje met mijn collega's bij een italiaans restaurant en dat beviel weer goed. Zaterdag kwam mijn familie voor mijn verjaardag eten en had ik gestoofde kalfswangen met ratatouille en pasta  ge maakt en ik had Mokkaschuimtaart gemaakt. Alles was erg lekker. Vandaag eten we groene kool rol

Andijviestamppot

Iedereen maakt andijviestamppot anders. Ik maak het zo. Andijviestamppot een zakje fijn gesneden andijvie (200 gram) 600 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden een pakje blokjes vetspekjes melk rookworst Bak de spekjes uit en laat ze op een velletje keukenpapier uitlekken. Kook de aardappels en maak met melk er een puree van. Roer de andijvie erdoor. Voeg aan het eind de spekjes toe en roer deze er ook goed door. Zorg dat alles lekker warm is. Geef er rookworst bij. Eet smakelijk!

Week 7 (13 t/m 19 februari)

Deze week hoop ik in de tas te vinden: Broccoli, Courgette, Gesn. Hutspot, Peulen, Witlof Over van vorige week: Bloemkool Maandag aten wij  bloemkool-aardappelgratin met kaasgehaktschijf, we zouden dit eigenlijk vorige week zaterdag eten, maar we gingen onverwacht uit eten doordat we op de fiets- en wandelbeurs waren. Dinsdag eten wij andijviestamppot omdat dit snel klaar is. We sporten altijd op dinsdagavond en dan moet het eten snel snel. Woensdag eten we penne met broccoli  , makkelijk en snel klaar Donderdag lekker hutspot met stoofvlees Vrijdag is het visdag en die eten we met worteltjes en peultjes. Het was forel heel simpel klaar gemaakt. Dille en bieslook met wat plakjes citroen in de buikholte. Op een bakplaat bekleed met bakpapier en 20 minuten in de oven bij 180 graden. Zaterdag moet ik vroeg weg en daarom eten we vroeg in de middag zelfgemaakte hamburgers Zondag lekker makkelijk  pasta met courgette en tomaat

zuurkool gestoofd in sinaasappelsap

Dit behoort tot een van onze favorieten van zuurkool. Wij hebben het gegeten met gebakken eendenborst. zuurkool gestoofd in sinaasappelsap 30 gram boter 1 ui grof gesnipperd 100 gram katenspek in reepjes 500 gram zuurkool uitgelekt ½ theelepel karwijzaad 1½ eetlepel suiker 200 ml sinaasappelsap van verse sinaasappels Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui 5 minuten. Voeg het spek toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de suiker, zuurkool en karwijzaad toe en schep goed om. Voeg dan het sinaasappelsap toe en naar smaak peper. Breng alles aan de kook en zet de pan op een heel klein pitje met de deksel op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Eet smakelijk!

caramelkoekjes

Afbeelding
Hele makkelijke koekjes, maar ongelooflijk lekker. Bij de eerste versie heb ik er gesmolten pure chocolade overheen gedruppeld en bij de tweede versie heb ik er gesmolten melk chocolade overheen gegoten en uitgesmeerd. Ik kwam er ook achter dat witte chocolade heel slecht smelt. Ik had ze mee naar een lezing waarvoor we iets lekkers mee moesten nemen en de koekjes waren zeer snel op.   caramelkoekjes 50 gram basterdsuiker 100 gram (room)boter 150 gram bloem ½ ei 200 gram kristalsuiker een theelepel boter naar keuze chocolade Kluts het ei en meng de basterdsuiker, boter en bloem en kneed dit tot een deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dunne plak en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Haal de koek eruit en laat hem afkoelen. Smelt de suiker in een pan in kleine beetjes tot hij bruin ziet. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe en laat deze erin sm

Week 6 (6 t/m 12 februari)

In de tas bevindt zich: Aubergine, Bloemkool, Gekookte biet, Pasta roerbak, Prei, Sla Eikenblad Over van vorige week: broccoli, wortelpeterselie Maandag: ratatouille met lamskoteletjes en aardappelgratin Dinsdag: broccoli met kaas en pasta Woensdag: bietjes met appel en ui, gekookte aardappels en een rundervink Donderdag: pasta Vrijdag: sla met kippenlevertjes met champignons en ui Zaterdag: lamstajine met aubergine en courgette Zondag: bloemkool-aardappelgratin met ?

Week 5 (30 januari t/m 5 februari)

Deze week wat winterse dingen in de groentetas. Zoals spitskool, zuurkool en winterpeen. Verder nog soepgroenten, venkel, broccoli en wortelpeterselie.  Ik kreeg te horen van mijn moeder dat ik alleen maar culinair kookte, dus vandaar de andijvie met een papje en een gehaktbal. Het was erg lekker. De chilikip was een nieuw recept uit een kookboek met chinese recepten. Het was erg lekker. Het recept gaat nog volgen. Woensdag moesten we op tijd weg, dus had ik groentensoep gemaakt met turks brood erbij.  Donderdag de venkelstoofpot met zalm die ik al eerder had gemaakt en ook deze keer beviel hij goed. Vandaag zou ik uit eten en John zou snert eten. Ik heb voor mezelf nu maar groentensoep uit de vriezer gehaald. Morgen zuurkool gestoofd in sinaasappelsap en katenspek en hierbij komt een eendenborst. Het is een recept uit 12 maanden van de ah. Zondag  spitskoolstamppot  en dan houden we nog de broccoli en wortelpeterselie over voor de week erna. Ik ga maar op zoek naar