Bol.com

BoekenBoeken

Kippenragout

Ik had selderij, wortel en prei in de koelkast. Allemaal over uit groentetassen van de afgelopen tijd. Ik heb daarmee tomatensoep gemaakt en een lekkere kippenbouillon getrokken om kippenragout te maken.

Kippenragout
1 halve kip
2 stengels selderij grof gesneden
1 prei in grove stukken
1 wortel in grove stukken
peperkorrels

voor de ragout:
champignons in vieren
boter om te bakken
40 gram boter
40 gram bloem
slagroom
4 plakjes bladerdeeg
1 eidooier

Verwarm de oven op 220 graden.
Zet de kip met de groente, peperkorrels, zout en water onder en breng aan de kook. Schuim zo nu en dan af en laat een uur trekken. Laat afkoelen.
Haal de kip eruit en trek het vlees van de botten en verwijder het vel.
Zet 4 ovenbestendige bakjes op zijn kop op een bakplaat en vet ze in met wat boter of olie. Leg hierop de plakjes bladerdeeg en prik ze op de bodem in met een vork. Meng de eidooier met wat slagroom en smeer het bladerdeeg hiermee in. Voor versiering kun je een extra vel ontdooien en deze in driehoekjes snijden en ook insmeren en op de bakplaat erbij leggen. Zet nu 20 minuten in de oven. Laat ze daarna iets afkoelen.
Bak in een pan in wat boter de champignons aan en zet ze apart.
Smelt in een pan de boter en voeg de bloem toe om een roux te maken. Voeg nu bouillon toe tot je de juiste dikte hebt. Schenk er nu een klein beetje slagroom in en laat nog even goed meewarmen.
Voeg nu de kip en de champignons toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het bladerdeeg van de bakjes en leg ze op een bord en schep hierin de ragout.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)