Hartige taart met courgette, tomaat en ricotta met hierbij pesto
Hartige taart met courgette, tomaat en ricotta met hierbij pesto
voor het deeg:
150 gram boter
300 gram bloem
2 eieren
een mespunt zout
voor de vulling:
6 romatomaten
4 teentjes knoflook geplet
zout en peper
1 eetlepel suiker
250 gram ricotta
1 ei
1 courgette in dunne plakjes
een handvol gruyere of oude kaas, geraspt
pesto
Kneed alle ingredienten voor het deeg tot een bal en druk deze wat platter en leg minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Zet de oven op 130 graden.
Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Leg ze in een ovenschaal bekleed met bakpapier en strooi er peper, zout, suiker en knoflook over. Zet de schaal een uur in de oven. Heb je nou niet zoveel tijd, dan kun je de oven ook 's morgens op zijn heetst zetten. De schaal erin zetten en de oven uitzetten. Als je ze dan 's avonds eruit haalt zijn ze ook goed.
Zet de oven op 200 graden.
Rol het deeg dun uit en bekleed een taartvorm met het deeg. Leg hierop de tomaten. Meng de ricotta met het ei, peper en zout. Schenk het mengsel erover en leg hier de courgetteplakjes op. Verdeel de kaas erover en zet 45 minuten in de oven.
Dien op met de pesto.
Eet smakelijk!
Reacties