Bol.com

BoekenBoeken

Hartige taart met courgette, tomaat en ricotta met hierbij pesto

Het idee van deze taart komt hier en hier vandaan. Wat ik dan weer gecombineerd heb tot deze heerlijke quiche. Hij is gemaakt met ingredienten die nog in huis waren (waarvan de courgette en ricotta echt op moesten) en is vegetarisch. De tomaten worden echte smaakbommetjes. John houdt niet zo van courgette, maar hij vond het zelfs heerlijk.

Hartige taart met courgette, tomaat en ricotta met hierbij pesto
voor het deeg:
150 gram boter
300 gram bloem
2 eieren
een mespunt zout

voor de vulling:
6 romatomaten
4 teentjes knoflook geplet
zout en peper
1 eetlepel suiker
250 gram ricotta
1 ei
1 courgette in dunne plakjes
een handvol gruyere of oude kaas, geraspt
pesto

Kneed alle ingredienten voor het deeg tot een bal en druk deze wat platter en leg minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Zet de oven op 130 graden.
Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Leg ze in een ovenschaal bekleed met bakpapier en strooi er peper, zout, suiker en knoflook over. Zet de schaal een uur in de oven. Heb je nou niet zoveel tijd, dan kun je de oven ook 's morgens op zijn heetst zetten. De schaal erin zetten en de oven uitzetten. Als je ze dan 's avonds eruit haalt zijn ze ook goed.
Zet de oven op 200 graden.
Rol het deeg dun uit en bekleed een taartvorm met het deeg. Leg hierop de tomaten. Meng de ricotta met het ei, peper en zout.  Schenk het mengsel erover en leg hier de courgetteplakjes op. Verdeel de kaas erover en zet 45 minuten in de oven.
Dien op met de pesto.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)