Bol.com

BoekenBoeken

Zalmburgers

Ik had bij Pauline dit heerlijke gerecht gezien en heb het gelijk op mijn to-cook lijstje gezet. En ik moet zeggen het is heerlijk.

Zalmburgers
400 gram zalmfilet, in blokken van 2 cm
4 witte cadetjes
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
½ rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
sap van ½ citroen
1 eiwit
2 eetlepels fijngehakte bieslook
panko of paneermeel
zeezout
olijfolie
bloem
saus:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel griekse yoghurt
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
2 theelepels geraspte mierikswortel

Meng in een kom de zalm, lenteui, rode peper, bieslook, peper en zout. Zet de gehaktmolen aan. Ik heb zelf er de grove schijf in gedaan. En draai het mengsel er 2 keer doorheen. Voeg het eiwit en het citroensap toe. Voeg zoveel paneermeel toe totdat het mengsel goed voelt, niet te nat en niet te droog. Maak er 4 burgers van. Grill ondertussen in de oven de opengesneden broodjes totdat de binnenkant bruin begint te zien.
Verdeel wat bloem op een bord en haal hier de burgers doorheen en klop het te veel aan bloem eraf.
Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de burgers 3 minuten per kant in. Meng de ingredienten voor de saus. Leg de burgers op de broodjes en doe er wat saus op.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)