Bol.com

BoekenBoeken

Kaneelijs + een simpel appeltaartje

Wij zijn hier thuis nog steeds aan het testen qua ijs maken en mijn man heeft pas heerlijk kaneelijs gemaakt. We hebben er een simpel appeltaartje bijgemaakt. Echt smullen.

Kaneelijs
100 gram kristalsuiker
4 eidooiers
350 ml melk
250 ml slagroom
2 theelepels kaneelpoeder
1 vanillestokje

De ijsmaker moet een aantal uur in de vriezer staan, bij ons is dat 15 uur, maar bij een andere ijsmaker is dit weer anders.
Doe kaneelpoeder en schraap het vanillestokje uit en doe dit samen met het stokje bij de melk in een pan en laat dit aan de kook komen. Zet het vuur uit en doe direct de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten staan. Klop de eidooiers romig met de suiker. Breng de melk weer aan de kook en schenk dit op het eidooiermengsel en klop het tot een glad mengsel. Doe het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur zo binden dat het een laagje op je spatel vormt. Zet het in een bak met koud water en laat het wat afkoelen. Doe er een plasticfolie op, zodat er geen vel vormt en laat het in de koelkast een uurtje goed afkoelen.
Roer de room erdoor.
Haal de ijsmaker uit de vriezer en zet hem aan. Schenk daarna langzaam het afgekoelde mengsel in de ijsmaker en vorm het in 20-30 minuten tot een zacht roomijsmengsel. Zet het daarna in de vriezer en laat het nog enkele uren opstijven.



Simpel appeltaartje
1 goudreinet
2 plakjes bladerdeeg
3 eetlepels suiker
½ theelepel kaneel


Verwarm de oven op 220 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appel en snij in dunne plakjes. Meng de suiker met de kaneel en meng hier de appels door. Leg de plakjes appel op het bladerdeeg en strooi als er nog suiker kaneelmengsel over is dit over de bovenkant. Zet dit 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)