Bol.com

BoekenBoeken

caramelkoekjes


Hele makkelijke koekjes, maar ongelooflijk lekker. Bij de eerste versie heb ik er gesmolten pure chocolade overheen gedruppeld en bij de tweede versie heb ik er gesmolten melk chocolade overheen gegoten en uitgesmeerd. Ik kwam er ook achter dat witte chocolade heel slecht smelt. Ik had ze mee naar een lezing waarvoor we iets lekkers mee moesten nemen en de koekjes waren zeer snel op.

 caramelkoekjes
50 gram basterdsuiker
100 gram (room)boter
150 gram bloem
½ ei
200 gram kristalsuiker
een theelepel boter
naar keuze chocolade

Kluts het ei en meng de basterdsuiker, boter en bloem en kneed dit tot een deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het deeg uit tot een dunne plak en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Haal de koek eruit en laat hem afkoelen. Smelt de suiker in een pan in kleine beetjes tot hij bruin ziet. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe en laat deze erin smelten (niet met gereedschap in de caramel komen). Schenk de caramel over de koek en na ongeveer een halve minuut moet je beginnen de plak koek en kleine koekjes te snijden voor de caramel hard is. Smelt hierna eventueel chocolade en sprenkel of smeer deze over de koekjes.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)