Bol.com

BoekenBoeken

Frambozen-chcolade ijs

Ik had al tijden dit idee qua ijs in mijn hoofd en in het echt is het ook heerlijk. Hoewel ik meer stukjes chocolade erin had willen hebben dan nu het geval was. Nu was alles gesmolten.

Frambozen-chcolade ijs
300 ml melk
1 vanillestokje
5 eidooiers
100 gram suiker
250 ml slagroom

200 gram frambozen en een eetlepel kristalsuiker
75 gram pure chocolade

De ijsmaker moet een aantal uur in de vriezer staan, bij ons is dat 15 uur, maar bij een andere ijsmaker is dit weer anders.
Snijdt het vanillestokje open en schraap het merg eruit en doe dit met het stokje bij de melk in een pan en laat dit aan de kook komen. Zet het vuur uit en doe direct de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten staan. Pureer ondertussen de frambozen met de eetlepel suiker en druk dit door een zeef om de pitjes te verwijderen. Klop de eidooiers romig met de suiker. Breng de melk weer aan de kook en schenk dit op het eidooiermengsel en klop het tot een glad mengsel. Doe het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur zo binden dat het een laagje op je spatel vormt. Schenk het over de frambozenpuree en doe er de fijngehakte chocolade in. Zet het in een bak met koud water en laat het wat afkoelen. Doe er een plasticfolie op, zodat er geen vel vormt en laat het in de koelkast een uurtje goed afkoelen.
Roer de room erdoor.
Haal de ijsmaker uit de vriezer en zet hem aan. Schenk daarna langzaam het afgekoelde mengsel in de ijsmaker en vorm het in 20-30 minuten tot een zacht roomijsmengsel. Zet het daarna in de vriezer en laat het nog enkele uren opstijven.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)