Bol.com

BoekenBoeken

Italiaanse 4 kleuren stamppot

Ik was op zoek naar een recept met broccoli, maar niet het standaard en toen kwam ik een recept op 24kitchen tegen en inmiddels hebben we het voor de tweede keer op en was het weer heerlijk. De eerste keer had ik het met maangedroogde tomaten gedaan, maar die zijn net te weinig gedroogd.

Italiaanse 4 kleuren stamppot
400 g aardappels
2 eieren
250 g broccoli
1 rode paprika
50 g zwarte olijven
50 g zongedroogde tomaten
62.5 g mozarellabolletjes
zout en versgemalen peper
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
¼ el bloem
¼ bouillonblokje


Schil de aardappels en snij ze in stukken en kook ze gaar. Kook de eieren 8 minuten mee en laat ze daarna schrikken in koud water. Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in dunne reepjes en kook de broccoli samen met de paprika 3 minuten in kokend water. Snij de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. 
Snij de uien in ringen en snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan en bak hierin de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Maak van 100 ml water en het stukje bouillonblokje bouillon. Bak de bloem 3 minuten mee met de uien. Voeg dan de bouillon toe. Laat inkoken tot een mooie gebonden jus.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Pel de eieren en snij ze in vieren. Voeg de eieren, broccoli, paprika, olijven, tomaten en mozzarellabolletjes toe aan de aardappels en maak de stamppot smeuig met olijfolie.
Verdeel over 2 borden en verdeel hier de jus over. 
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)