Bol.com

BoekenBoeken

Moussaka

Er zat aubergine in de tas en daar zijn we allebei niet zo dol op. Het probleem is niet de smaak, maar het mond gevoel. Nu zag ik bij masterchef australie pas een recept voor moussaka en dat heb ik zelf proberen na te maken. Het was goed gelukt, maar dat mondgevoel bleef.

Moussaka
1 grote aubergine in plakken van 0,5 cm
500 gram aardappels in dikke plakken
1 eetlepel olijfolie
250 gram rundergehakt
1 ui
2 tenen knoflook
gepelde tomaten
tomatenpuree
2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden
200 ml passata
400 ml runderbouillon
25 gram boter
25 gram bloem
250 ml warme melk
100 gram geraspte kaas

Het viel ns op dat je biologische aubergine nog wel moet bestrooien met zout en het water er uit moet laten trekken, want deze bevat nog wel de bittere smaak. Dus heb je biologische aubergine doe dit dan wel.
Zet een braadpan op en doe hier in de olie. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg na een minuutje het gehakt toe en laat dit rul bakken. Voeg dan de italiaanse kruiden, gepelde tomaten, tomatenpuree, passata en runderbouillon toe en roer goed door. Laat dit een half uurtje zachtjes koken. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Grill ondertussen de aubergine kort, zodat ze een mooi grillstreepje hebben. Schil de aardappels en snij ze in plakken van 0,5 cm en kook ze 5 minuten in kokend gezouten water. Vet een ovenschaal in. Om afwas te verminderen, kun je in de aardappelpan de bechamelsaus maken. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Laat dit een minuutje zachtjes bakken en voeg dan in een keer de warme melk toe en roer goed, zodat alle klonten eruit zijn. Voeg 75 gram kaas toe en roer dit er goed doorheen.
Nu ga je de ovenschotel opbouwen: een schep tomatensaus, de helft van de aubergine, een schep tomatensaus, de helft van de aardappels, een schep tomatensaus, de rest van de aubergine, een schep tomatensaus, de rest van de aardappels, de rest van de tomatensaus en afsluiten met de bechamelsaus. Hier nog de laatste kaas overheen strooien.
Zet nu de ovenschotel 45 minuten in de oven.
Eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)