Bol.com

BoekenBoeken

Tomatensoep

De laatste weken eten we regelmatig op zondag soep en salade. En ik probeer allemaal nieuwe soepen uit. Deze keer een heerlijke tomatensoep.

Tomatensoep
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
handvol verse basilicum, steeltjes fijngehakt
1 kg tomaten, ontveld en grof gesneden
1 liter kippen- of groentebouillon
peper en zout
olijfolie

Doe ui, knoflook, wortel en basilicumsteeltjes in een grote pan met wat flinke scheuten olijfolie. En laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Doe de tomaten bij de groenten en laat dit ook kort mee pruttelen. Voeg dan de bouillon toe en laat dit nog 20 minuten door pruttelen waarna je het pureert met een staafmixer, blender of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi er met serveren enkele klein gescheurde basilicumblaadjes over.
Eet Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)