Bol.com

BoekenBoeken

Italiaanse lamskoteletjes

Op het moment is op RTL4 op de donderdagmiddag Nigella's Express te zien en ik zag deze lamskoteletjes en aangezien ik het kookboek ook heb, kon ik ze gaan maken. Wel met een kleine aanpassing aangezien ik nog een half blokje ansjovis in de koelkast had en dit op moest.

Italiaanse lamskoteletjes van Nigella Lawson
6 lamskoteletjes
2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepels voor het bakken
2 tenen knoflook in dunne plakjes
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
1/2 theelepel gedroogde oregano
de geraspte schil en het sap van een halve citroen
4 ansjovisfilets
2 eetlepels zwarte olijven in plakjes gesneden

Doe de lamskoteletjes in een diepvrieszak (scheelt afwas) doe er alle ingredienten bij op 1 eetlepel olijfolie na voor het bakken. En masseer het goed in. Laat het 20 minuten bij de koelkast marineren of de hele dag in de koelkast.
Verwarm de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de koteletjes ongeveer 2 minuten per kant. Doe hierna de marinade en 2 eetlepels water in de pan en zet het vuur lager. Laat dit nog ongeveer 5 minuten op het vuur staan. Doe de koteletjes op een schaal en doe hier het braadvocht over.
Eet Smakelijk!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)