Bol.com

BoekenBoeken

Vispannetje uit de oven (het recept)

Wij eten het deze week weer en omdat het zo lekker is. Hier het recept.

Vispannetje uit de oven
400 gram aardappels in dunne plakjes
4 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, gesnipperd
1 ui in dunne plakjes
1 venkel knol in dunnen plakjes
1 theelepel venkelzaad
4 middelgrote forelfilets
3 dl koffieroom
2 handen vol  vers geraspte parmezaanse kaas en nog wat extra
2 asjovisfilets
zeezout en zwarte peper
2 handen vol broodkruim
2 citroenen om er eventueel bij te serveren, gehalveerd

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de gesneden aardappels een paar minuten in gezouten kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Zet een braadpan met een doorsnede van 20 cm op laag vuur en doe daar de olie, knoflook, ui, venkel en venkelzaad in. Laat het mengsel 10 minuten met het deksel op de pan bakken. Roer af en toe.
Zet de pan van het vuur en leg de forelfilets met het vel naar boven op het megsel. Meng de room, kaas en ansjovis. Roer zout en peper door dit mengsel en schenk het over de vis. Hussel de plakjes aardappel met een beetje olijfolie, peper en zout en leg ze in een laag op de vis. Zet de paan 20 minuten in de oven. Strooi er 5 minuten voor het eind van de kooktijd het broodkruim en een beetje kaas over.
Eet Smakelijk!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)